ТВ Лица-Др. Гордана Поповић

Данашња гошћа у емисији ТВ лица ће скромно питати по чему је заслужила да буде гост јер је она у Србији, најпознатија као Перина жена. Њен супруг је шаховски велемајстор Петар Поповић, првак Југославије, трећи у свету, својевремено наш репрезентативац, а о њој најбоље говоре њени успеси...

Од 1815. године она је прва жена професор на Електротехници у Бечу, добитница је бројних награда између осталог и прва Сркиња која је добила Часни крст државе Аустрије за науку. Постала је аустријска држављанка по специјалном параграфу закона за постигнуте резултате у области науке, али је задржала и српско држављанство.

Данас је аустријски експерт у Европском истраживачком савету и са сарадницима одлучује о буџету од 13,5 милијарди евра. Најбоље се опушта и размишља уз Мокрањчеву музику окружена фотографијама родног Неготина, Књажевца, Великог Извора, Орашца и Новог Сада.Највећим достигнућем сматра то што је мајка три успешна младића који су сада на пословима и студијама широм Европе, а најсрећнија је када су сви на окупу.

Емисија је снимана у Бриселу, у време празника када је др Гордана Поповић представила своје радно место у Европској комисији, сараднике, показала нека од најлепших туристичких места у Бриселу и на крају дана представила породицу.

Ауторка Тања Петернек Алексић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво