ТВ Лица- Петар Пеца Поповић

Да ли је истина да је био председников председник? Како је учествовао у стварању акције Мир брате мир? Како му је Даворин Поповић остављао шампањац на вратима касарне у Сињу? Зашто је предложио да заложи кућу да би Саманта Фокс издала плочу?

На ова и друга питања одговара Петар Поповић. Новинар, а однедавно и писац прве и једине књиге како сам каже, дочекао је Тању Петренек у својој кући на Дедињу.Уз причу о томе како је један од ретких кога су на рукама донели у тај елитни крај, о дому у коме је одрастао, о реновирању и истрајности да дом сачува, Пеца говори и о пријатељствима која брижљиво негује, о томе зашто ће на својој капији поставити плочу.

У кући преко пута је одрастао Милан Младеновић .Један од пријатеља о коме говори је и Брајан Рашић, официјелни фотограф Дејвида Боувија и Пецин кум кога је дочекао на аеродрому.

Пут ка граду водио је поред штампарије одакле је узео прве примерке своје књиге «Рокописи», а затим је прошетао крајем, поред Топчидерске ноћи и цркве. Дан је завршен на промоцији књиге којој је присуствовало више од 400 људи, посведочивши и на тај начин какав је траг Пецина рокенрол мисија оставила у нашој земљи.

Ауторка: Тања Петернек Алексић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво