Остави све и читај- Предраг Вранешевић

Предраг Вранешевић, архитекта, концептуални уметник, цртач, композитор музике за више од стотину позоришних представа и готово две стотине филмова и ТВ серија и, пре свега, музичар чувене Лабораторије звука, гост је у новом издању емисије Остави све и читај.

У разговору са ауторком емисије Горицом Зарић, Предраг Вранешевић анализира стање у актуелној српској култури, присећа се замаха наше културе на међународној сцени у доба Тита, говори о смислу уметности и личној фасцинацији мултидисциплинарним уметничким изразом. Говорећи о популарним садржајима и стварним уметничким вредностима, Предраг Вранешевић релативизује границу која их раздваја предоминацијом медијског

Аутентична вредност у животу сваког појединца, али и читавих друштвених заједница, према Предрагу Вранешевићу је књига, доступна и отворена сваком. Његова прва изговорена реч била је управо књига, а од момента кад је научио да чита све што му је било потребно проналазио је у књигама и открива: „Ја знам и да засузим, кад прочитам неког доброг Руса, кад га развале".

Ауторка и уредница емисије Горица Зарић Јовановић, редитељ Иван Милановић, музичка уредница Невена Поповић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво