Око магазин-4.2.2020. ЦГ Протести и Велики Штрумпф

У Црној Гори су крајем јануара, одржани, у том тренутку, најмасовнији протести због Закона о слободи вероисповести. Неколико недеља на улицама црногорских градова цртане су српске тробојке, а комунална полиција их фарбала у бело.

Уз све то, у једној школи у Бару цело одељење нацртало је Великог Штрумпфа. И ништа не би било чудно да белгијски цртач стрипова Пејо 70-их година није Великог Штрумпфа нацртао у бојама које чине српску тробојку. Учитељица је на Фејсбук окачила фотографију деце која држе нацртаног Штрумпфа, након тога је суспендована, али интернет је већ почео да шири причу.

Kако је велики Штрумпф постао велики проблем Црне Горе, да ли је постао симбол Срба у Црној Гори, да ли су литије успеле да окупе и Србе и Црногорце и да ли су протести данас најозбиљнији изазов за 30-годишњу владавину Мила Ђукановића?
На 90. година од рођења Борислава Пекића, у емисији погледајте интервју са његовом супругом Љиљаном Пекић, као и причу о томе како је јужнокорејски филм „Паразит" осликао живот породице у капитализму и озбиљан класни сукоб.

Аутор Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво