Квадратура круга- Српски ДНК пројекат

Самим чином рођења постајемо део нераскидивог ланца између предака и будућих потомака, преносећи им своју генетику.

Чију генетику носе Срби, а чију остали народи са простора Југоисточне Европе? Имају ли заједничког претка и колико су једни другима блиски по крви?
Одговоре на та питања, у Квадратури круга, дају вам стручњаци окупљени око Српског ДНК пројекта и Друштва српских родословаца "Порекло", који већ осам година истражују српске и друге родове и њихову генетику, односно хаплогрупе које у њима доминирају.
Тим који спроводи та истраживања чине: генетичари, биолози, археолози, историчари, ИТ инжењери и многи други људи техничких струка.
Тим, окупљен око Српског ДНК пројекта, већ је тестирао око 5000 људи са простора бивше Југославије и открио до сада непознате детаље о пореклу многих, старих, српских племена као што су Васојевићи, Дробњаци, Кучи, Бањани, Бјелопавлићи, итд.
Недавно завршено археогенетско истраживање некропола са стећцима у Церници код Гацка, које је спровео поменути тим заједно са стручњацима Музеја Херцеговине из Требиња, открива нове странице историје, које ћете моћи да ишчитате ове суботе у новом издању Квадратуре круга.

Аутор Бранко Станковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво