Милован Ђилас- Мртве кости мегдан не дијеле,10.еп.

Ова епизода серијала бави се покушајима рехабилитације М. Ђиласа, пријатељством Матије Бечковића и Милована Ђиласа и последњим годинама Ђиласовог живота, укључујући и недоумице око сахране.

Милован Ђилас се пред крај живота запитао, не шта ће бити са социјализмом, који је историјски превазиђен, за разлику од духа и идеје социјализма, већ шта ће бити са два милиона чланова Савеза комунста Југославије.

Саговорници у десетој епизоди говоре и о односу опозиције и власти према Ђиласу током деведесетих, односно разлозима зашто Ђилас није укључен у демократске процесе у Србији односно Југославији.
Матија Бећковић цитира и парафразира делове разговора које су њих двојица водили готово тридесет година, као и народну поезију коју је први пут чуо од Ђиласа.

Учесници: Рајко Даниловић, адвокат, политички социолог, Београд, Никола Баровић, адвокат, Александар Илић, преводилац и дипломата, Твртко Јаковина, историчар, Загреб, Ратко Божовић, Вида Огњеновић, књижевница, Београд, Вељко Станић, историчар, Београд, Париз, Срђан Цветковић, историчар, Београд, Никола Баровић, адвокат, Рајко Даниловић, адвокат, политички социолог, Београд.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво