Остави све и читај- Станко Црнобрња

Књига неће нестати, нити је угрожена, каже, између осталог, редитељ, публициста и професор Станко Црнобрња у новом издању емисије Остави све и читај. Анализирајући статус књиге у дигиталној ери и медијском изобиљу, он закључује да књига само мења агрегатно стање и тражи нова савезништва са електронским медијима.

Поред питања о последицама ширења медијских платформи и друштвених мрежа, Станко Црнобрња у разговору са аутором емисије Горицом Зарић разматра и питања садржаја, моћи и функције телевизијског медија у новом контексту и његовог утицаја на развој културе и образовања. У вези са тим, Станко Црнобрња процењује и степен слободе медија, вредност информације и медијску писменост у нашој друштвеној заједници.

Говорећи о сопственој везаности за књигу и читање, Станко издваја утицај који су америчка и наша литература имале у његовом животу, а емисија Остави све и читај подсећа на његове књиге Естетика телевизије и нових медија, Нови медији и друштвене мреже, Како је створен Покрет несврстаних.

Ауторка и уредница емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музичка уредница Невена Поповић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво