Право на сутра- Култура и традиција- Стари Колашин

Ибарски или Стари Колашин је брдовито подручје од шездесет три села са општином Зубин Поток. Колашинци негују традицију и чувају обичаје.

Остаци материјалне културе сведоче о бурној прошлости као што је некропола Јелач и двор српске краљице Јелене Анжујске који је потопљен када jе изграђeno језеро Газиводе. Околности у којима живе нису једноставне али својим радом и упорношћу превазилазе тешкоће. Организују ликовне колоније и друге манифестације.
Чланови КУД-а Мокра Гора спремају се за јубилеј 80. година постојања који је у фебруару. Ту су и сликари Драгослав Божовић, Иван Гаљак.
Како изгледа живот Срба у Ибарском Колашину, одакле је и писац и новинар Политике Григорије Божовић, ван политичких тензија, сазнаћете у емисији Култура и традиција - Стари Колашин.
Зграда Дома културе недавно је реновирана. Потпуно су уређене четири сале које су сада опремљене новом расветом и озвучењем. Инсталирана је клима и уведено је парно грејање. Све радове финансирала је Канцеларија за Косово и Метохију која подржава све активности.

Ауторка емисије: Светлана Вукмировић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво