Спортска будућност Србије- Јован Ђорђевић брзо клизање

У брзом клизању, једном од најстаријих зимских спортова у свету, који код нас полако стиче популарност, најбољи у Србији је Јован Ђорђевић. Са петнаест година, био је сениорски рекордер државе.

На Светском јуниорском првенству одржаном у Инсбруку крајем јануара 2017. године био је најуспешнији српски такмичар у историји наших наступа на светској сцени. Резултатом од 46 секунди и 414 стотинки на стази од 500 метара доспео је на 19. место европске јуниорске ранг-листе и испунио норму за одлазак на Европски олимпијски фестивал младих, који је месец дана касније одржан у Ерзуруму, у Турској.

И на зимском EYOF постигао је одличне резултате. Такмичио се у три дисциплине брзог клизања: 500, 1000 и 1500 метара, и у све три оборио сениорске државне рекорде. Најбољи пласман остварио је на 1000 метара. У конкуренцији 27 такмичара био је тринаести.
  
Oно што Јованове успехе чини још вреднијим јесу скромни услови у којима се припрема за такмичења. Тренира у Пиониру, јединој леденој дворани не само у Београду већ у Србији, четири сата недељно, а за врхунске резултате требало би да то буде дневно. Одлазак у кампове на припреме засада му финансирају родитељи.
Јован Ђорђевић, када је снимана ова емисија, био је ученик Пете београдске гимназије. Воли да слуша поп музику, игра игрице и, изнад свега, ужива у брзом клизању.

Ауторка емисије Бојана Шумоња, редитељ Предраг Синђелић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво