Остави све и читај- Татјана Мандић Ригонат

Мислим да се човек мери по томе колико је књига прочитао и разумео, каже редитељ Татјана Мандић Ригонат у новом издању емисије Остави све и читај. Подсећајући на важност књиге и читања, она истиче утицај литературе која нас је формирала, на однос према другим људима, према стварности у којој живимо, па чак и на изборе ко и какви ћемо постати.

Имајући у виду комаде које је режирала и драматизације које је написала, али и сопствено искуство стицано у средини која је претрпела велике промене, Татјана Мандић Ригонат говори о данашњем човеку притиснутом егзистенцијалном, моралном, културном и друштвеном кризом; о улози уметности на плану крупних историјских и друштвених кретања; о значају позоришта које није проста копија стварности и као такво има просветитељску мисију у једној заједници; и о разлозима да се сваки савременик определи за књигу, позориште, музику или филм.

Само у Народном позоришту у Београду на актуелном репертоару је пет представа у режији Татјане Мандић Ригонат (Сексуалне неурозе наших родитеља, Зли дуси, Иванов, Наши синови и Балкански шпијун).

Аутор и уредник емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музички уредник Невена Поповић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво