Странац у Србији- Панда авантура 1 део

Италијан Вилијам Шардис живи већ двадесет година у Новом Саду. Посао којим се бави омогућава му стална путовања и контакт са природом.

Возећи се ван главних путева по Србији истражује и проналази споредне, земљане и шумске друмове, којима ретко ко иде. Тако је дошао на идеју да своје сународнике из Италије позове у Србију како би им показао њене неоткривене лепоте вожњом у специјално припремљеним аутомобилима "фиат панда".
 
"Панда авантура" креће са Фрушке Горе шумским путевима уз разгледање панораме са Иришког венца и посету споменику палим борцима у Другом светском рату. То је почетак пута, који се наставља наредна четири дана разним споредним путевима кроз скровита села, уз заустављање на видиковцима, који дотичу небо од Западне до Источне Србије, дуж Дунавске клисуре до Рама, одакле се прелази скелом на другу страну Дунава, у Војводину. У Делиблатској пешчари се одвија узбудљива вожња по пешчаним динама, где се пут и завршава.
"Стара црквица-брвнара у Добром потоку крај Крупња, споменик на Мачковом камену, Соколске планине и Соко град, извори, винарије, водопад Велики бук, кањон Ресаве, Капетан Мишин брег... нека су од места на којима смо се зауставили да удахнемо и ми лепоте Србије, које нам је Италијан Вилијам Шардис омогућио на овој авантури"- каже аутор и уредник Ранка Јакшић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво