Око магазин- 14.4.2019. Џулијан Асанж, последњи звиждук

"Снимци амбасадора Еквадора који у амбасаду позива тајну полицију, како би из зграде извукли - свидело вам се то или не - награђиваног новинара, завршиће у историјским уџебницима. Асанжови критичари могу да се радују, али ово је мрачан моменат за слободу говора", оцена је Едварда Сноудена, који је после 11.априла остао сам против свих.

И сад тек занимљиво звучи савет Асанжа Сноудену да не иде у Латинску Америку него у Русију. Колико је Асанж променио свет и шта се све дешавало за његових седам година самоће?

Европски избори 2019. били су борба за душу Европе, рекао је кандидат социјалистичког блока за председника Европске Комисије Франс Тимерманс. У тој борби за душу отварене су разне теме па је тако у првој дебати француских кандидата постављено питање: Да ли би Србија требало да остане чланица Европске уније?

О филму "Балканска међа" почетком априла говорило се пре свега у Русији и Србији а за прелазак ових граница заслужан је лондонски Тајмс. Познати енглески дневник закључио је да руски филм не даје реалан приказ дешавања на Косову 1999. већ да је реч о руској пропаганди која поткопава регионални мир. Да ли су онда неки пређашњи филмови који је Запад снимао о бившој Југославији учвршћивали мир на овим просторима. Или су домети и америчких и руских филмова ипак прецењени?

Уредник емисије Горислав Папић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво