Око магазин- Дарко Миличић међу јабукама и међ сном

На телечкој висоравни са некадашњом звездом НБА драфта о кошарци и пољопривреди

Прича је могла да почне и овако: разговарамо са Дарком Миличићем, који ће као искусни НБА играч у најбољим годинама предводити репрезентацију Србије на овогодишњем Европском првенству. Око нас би вероватно били рефлектори, он би носио тренерку репрезентације и можда би нам рекао да ће на месту капитена заменити повређеног Теодосића. Али, најбоље пласирани Србин у историји НБА драфта одавно не игра кошарку. Како се сећа последњег Европског првенства на којем је играо за репрезентацију; било је то пре десет година у Шпанији, Миличић је имао само 22 а селектор је био Зоран Славнић. А како првенства у његовом Новом Саду, најнеуспешнијег које памтимо. Да ли му је жао што није више играо за репрезентацију? 

У Око магазину осим о највећем кошаркашком таленту који је Нови Сад икада имао говоримо и о четворици момака, који данас најбоље репрезентују кошаркашки Нови Сад. Душан Домовић Булут, Марко Ждеро, Марко Савић, Дејан Мајсторовић актуелни су прваци света у новом олимпијском спорту: баскету три на три. У разговору за Око магазин Александру Стојановићу су открили тајну свог успеха.

Дарко Миличић данас има 30 година, увелико је у кошаркашкој пензији и један је од успешнијих пољопривредника у Бачкој. Између Сивца и Кљаићева, на Телечкој висоравни направио је своје царство: има 50 хектара земље под јабукама и вештачко језеро са 10 хиљада шарана. У том амбијенту Далибор Жарић је са Дарком Миличићем разговарао о кошарци и пољопривреди, о томе шта је успех, шта неуспех и да ли је, напослетку он срећан човек.

Уредник емисије: Горислав Папић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво