Читај ми!

Јованка Броз и тајне службе, 9-10

У деветој епизоди документарно-игране серије "Јованка Броз и тајне службе" гледаоци ће видети да ли је било покушаја да Тито и Јованка превазиђу сукоб до кога је дошло пре путовања у Совјетски Савез, Кореју и Кину.

У необјављеном интервјуу, шеф војне службе безбедности, генерал Дане Ћуић, објашњава због чега није дошло до помирења, зашто је Тито прекинуо комуникацију са Јованком и да ли је размишљао о разводу брака.

Ко је организовао Јованкин долазак на Брионе и дочек Нове 1978. године на том острву? Због чега је Јованка у последњем тренутку отказала тај пут и избегла сусрет са Титом? Тито је и после тога покушао да успостави контакт са Јованком. Пре поласка на лечење у Љубљану послао јој је поклон на који је она изузетно емотивно реаговала.

У овој епизоди гледаоци ће видети ко је и на који начин обавестио Јованку да је Тито умро. Сазнаће и како је одлучено да се Јованки дозволи присуство на сахрани. Откривамо и где је нестало Титово писмо намењено Јованки и копију тог писма која је послата Кости Нађу. Од играних сцена ове епизоде посебно је потресна она која приказује сусрет Јованке Броз и Индире Ганди.

О исељењу Јованке Броз из Ужичке 15 постоје разне верзије. Гледаоци ће имати прилику да од непосредних учесника тих догађаја сазнају како је Јованка исељена из куће у којој је провела скоро 35 година.

У играним деловима ове епизоде учествују: Снежана Савић, Небојша Дугалић, Бранислав Лечић, Драган Вујић Вујке, Јасмина Аврамовић, Светозар Цветковић, Бранислав Томашевић, Милена Васић и Лепомир Ивковић.
Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковач, а аутор сценарија Светко Ковач. Наратор је глумац Тихомир Станић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво