Била једном једна земља, 2-6

„Била једном једна земља“ је мини тв серија редитеља Емира Кустурице настала од вишка материјала из његовог дугометражног филма „Подземље“, премијерно приказаног 1995.године.

Прича о породицама које се скривају у подземним одајама за време нацистичке окупације Београда. Уз помоћ пустоловног профитера они производе оружје за покрет отпора. Овај посао је настављен и после рата јер им њихов „доброчинитељ" пушта фиктивне извештаје о немачким победама како би одржао подземну производњу и даље се богатио. Он успева да убеди и свог најбољег пријатеља да остане у подземљу како би могао да само за себе задржи девојку коју обојица воле. Пролази двадесет година и за време једног подземног венчања неки од преварених нађу излаз у горњи свет. Иако је 1961. година, они верују да су нацисти још на власти јер су се обрели на снимању филма који приказује немачку окупацију.

Улоге тумаче: Лазар Ристовски, Предраг Манојловић, Мирјана Јоковић, Славко Штимац, Срђан Тодоровић, Бора Тодоровић, Данило Бата Стојковић, Мирјана Карановић, Драган Николић, Петар Краљ, Јосиф Татић, Милена Павловић, Бранислав Лечић, Бранко Цвејић, Неле Карајлић и други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво