Краљ Петар Први, 4-10

Четврта епизода: Након балканских ратова, Србију потресају сукоби између цивилних и војних власти. Краљ се налази у центру овог сукоба који прети да запали читаву Европу и свет.

Док се Пашић и влада залажу за превласт цивилне власти над војном, Апис и војска се томе жустро противе. Краљ Петар покушава да стиша страсти и измири супротављене стране, због чега и војска и влада мисле да је уцењен од стране других.

За то време, у Србију стиже вест да аутроугарски престолонаследник Франц Фердинанд намерава да посети тек припојену Босну, те да млади побуњеници спремају атентат на њега. И док Пашић покушава да спречи ову посету, Апис шурује са потенцијалним атентаторима.
Како се ситуација све више захуктава, краљ Петар ће морати да изабере страну, а престолонаследник Александар да одлучи о свом смеру владавине, јер је она ближе него што изгледа.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво