Други век - Небојша Глоговац

Филмска каријера Небојше Глоговца (1969-2018) трајала је пуне две деценије...

За то време освојо је три Гран прија на Фестивалу глумачких остварења у Нишу и низ упечатљивих улога које га сврставају у сам врх наше кинематографије. Од прве филмске улоге у ТВ филму Петра Зеца "Рај" па до "Хадерсфилда", "Клопке" и "Жене са сломљеним носем" и "Кругова" Небојша Глоговац је доказао да се светлост, по којој се познају глумачка величина и моћ, код њега из године у годину, из филма у филм - појачавли и богатили нијансама. Јер, кад неко муњевито бљесне на почетку каријере, као што је Глоговац у "Убиству с предумишљајем" онда после те муње светлост обично не траје дуго. Код Глоговца је супротно.

У филмовима "Кад порастем бићу кенгур" и "Бумеранг", Небојша Глоговац блистао је као комичар показујући како се и у епизоди игра до последњег сантиметра филмске траке.
Улоге које је остварио у филмовима Срдана Голубовића, Ивана Живковића, Олега Новковића, Антонија Нуића и Срђана Кољевића, доказују да, глумом Небојше Глоговца, филмска истина и магија добијају на суштинском интензитету. А то постижу само они који верују у оно што раде и знају шта им је чинити.

У суровим деведесетим годинама бирали су га различити ликови које је он изврсно тумачио, озбиљно мислећи о ономе што ради. И зато памтимо Симкета из "До коске", таксисту из "Бурета барута", Кају из "Небеске удице" Горазда из из "Државе мртвих".

Уредник је Небојша Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво