Санта Мариа дела салуте, 1-11

Биографска серија о Лази Костићу, знаменитом српском песнику, чији је лик оживео Војин Ћетковић, а његову велику љубав - Ленку Дунђерски, Тамара Алексић. Серија (11 епизода) је снимана у војвођанским градовима, дворцима и манастирима, као и у Црној Гори, у Бечу, Будимпешти и Венецији.

Остале улоге тумаче: Јоаким Тасић, Небојша Илић, Небојша Дугалић, Тихомир Станић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Нела Михаиловић, Слобода Мићаловић, Дејан Луткић, Маја Шиповац, Милица Груичић, Наташа Нинковић, Тамара Алексић, Предраг Ејдус. Редитељ: Здравко Шотра

Младом песнику и докторанту Лази Костићу сви желе да помогну да се, по повратку из Пеште, укључи у јавни, политички и културни живот. Јован Јовановић Змај му помаже да објави прве стихове, а Светозар Милетић га уводи у свој покрет за национално особођење Војводине. Лаза Костић учествује у свим дешавањима, па и у оснивању Српског народног позоришта у Новом Саду, на чијем отварању чита своје песме. Такође, учествује у пресељењу Матице српске из Пеште у Нови Сад, пише дело Максим Црнојевић. Костићеви кумови, богата породица Дунђерски су му подршка у сваком смислу, па и финансијском и желе да га ожене са кћерком богате удовице.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво