Санта Мариа дела салуте, 4-11

Биографска серија о Лази Костићу, знаменитом српском песнику, чији је лик оживео Војин Ћетковић, а његову велику љубав - Ленку Дунђерски, Тамара Алексић. Серија (11 епизода) је снимана у војвођанским градовима, дворцима и манастирима, као и у Црној Гори, у Бечу, Будимпешти и Венецији.

Остале улоге тумаче: Јоаким Тасић, Небојша Илић, Небојша Дугалић, Тихомир Станић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Нела Михаиловић, Слобода Мићаловић, Дејан Луткић, Маја Шиповац, Милица Груичић, Наташа Нинковић, Тамара Алексић, Предраг Ејдус. Редитељ: Здравко Шотра

Лаза Костић се, након неуспеле женидбе са Јулом Паланачки, на Цетињу скрасио као дворски песник књаза Николе. Упознаје и новог пријатеља Симу Матавуља а ту је и кнегињица Милица која дивно свира лауту. Књаз Никола упознаје Лазу Костића са светским дипломатама и нуди му доживотну апанажу само да пева и пише. Године пролазе и Лаза Костић се замерио књазу Николу због чега одлази са Цетиња. За то време, у Новом Саду, његови пријатељи коментаришу како је Ленка, најмлађа кћерка у породици Дунђерски, стасала у праву лепотицу.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво