Мирис кише на Балкану, 13-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбине пет сестара, сефардских Јеврејки из Сарајева и њихових породица током Другог светског рата.

Рики у стану Сандиног мужа већ три дана није успевала да заспи и трзала се на сваки шум. Бланки коначно признаје Марку да је у другом стању и њих двоје, упркос рату, одлучују да задрже дете. Санда долази до Рики и каже јој да су нова документа готова. Под лажним именом Милица Марушић, Рики креће једног јутра пут Грбавча. Настојница зграде у којој живе Марко и Бланки на посредан начин упозори Бланки да њих двоје више нису сигурни у стану у коме живе.  Клара са децом, због недостатка парка, одлази у градић Сермионе, где отпочињу нови живот као породица Валић, католичке вероисповести. Марко је успео да издејствује нова документа Бланки, јер је неко већ поднео пријаву полицији против ње, јер је Јеврејка. Недуго потом, Бланки рађа девојчицу.

Рики се полако навикава на сеоске послове. Све што никада није ни сањала да ће морати да ради. Пошто јој нестаје сапуна, одлази до куће учитеља Владе, где упознаје и његову жену, Даницу Стефановић. Даница јој поклони сеоску гардеробу, те се тако Рики, коначно, и изгледом уклопи у амбијент која је сада окружује.
Из Београда јој стиже пакет и писмо од Бланки у којем сазнаје да је постала тетка.

У главним улогама: Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Тамара Драгичевић, Стефан Бузуровић... специјални гости: Радмила Томовић, Наташа Балог, Вања Ејдус, Дубравка Ковјанић, Новак Билбија, Ана Стојановић, Андреј Шепетковски, Урош Јовановић, Милан Марић, Дубравко Јовановић, Милица Милша...
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво