Читај ми!

Мирис кише на Балкану, 9-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбине пет сестара, сефардских Јеврејки из Сарајева и њихових породица током Другог светског рата.

Седам дана траје жалост за мама Естером. Марко је запросио Бланки, али пошто се Кораћеви и даље противе том браку, Бланки на скромно црквено венчање не позива ни чланове своје породице. Њих двоје одлазе на медени месец у Дубровник. Долази и 27. март 1941. и у Београду почињу велике демонстрације против уласка Србије у Тројни пакт који је потписала Влада Цветковић-Мачек. Марко преко телефона сазнаје ту вест од Рики и брже боље се са Бланки врати за Сарајево. Десетак дана касније, вече пред бомбардовање Београда, Рики је у шетњи са Драгуом и каже му да је забринута због ситуације у земљи. У рану зору 6. априла 1941. почиње напад немачких снага на главни град Југославије. Душан долази по Рики и изводи је из салона. Душан изводи Рики из склоништа и преко једног пријатеља је шаље пут Сарајева. После нове голготе кроз коју је прошла, Рики, ипак, некако стиже до стана Бланки и Марка. У међувремену, Бука се веома разболела. Леон и Коки је негују, а сестре помажу колико могу. Шкоро поново мора у војску и очајна Нина прати га на воз. "Југословенски гласник" и даље излази. Марко долази до информације да је на помолу бомбардовање Сарајева. Заједно са Бланки, Рики и Нином, он полази да се склони у своју викендицу на Илиџи. Бука остаје у Сарајеву са синовима, јер је преслаба за пут.

У главним улогама: Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Стефан Бузуровић, Марија Вицковић, Горан Навојец и други.
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво