Мирис кише на Балкану, 3-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић.Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон Салом, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

У синагоги на молитви, Леону се нико не јавља, што је последица тихог протеста због Нинине везе са Шкором. Из истих разлога, нико се не појављује ни на Бланкином рођендану, осим Данијела и њене нове другарицее из школе-Гретен. Након што је Рики извела рођендански плес, Гретен одушевљено предлаже да њен отац пита свог пријатеља из Беча, који држи балетску школу, може ли Рики да тамо усаврши своју игру. Естера замера Нини везу са Шкором, а Бланки исто вече на свом прозору налази писмо и ружу од Марка. Данијел шаље Буку у Давидову антикварницу по књигу коју је наводно изгубио. Бука одлази а Данијел је кришом прати. У повратку је и пресреће и оптужује да је и даље заљубљена у Давида. По доласку кући, Бука саопштава Данијелу да је у другом стању. Нина је очајна у очекивању вести од Шкора. Добија поруку да је рањен и да лежи у болници у Сарајеву. Нина одмах одлази код њега. Након завршетка Великог рата, Нина и Шкоро су се венчали. Данијело психичко стање је све лошије. Бука рађа близанце Леона и Кокија. Марко је у Сарајеву отворио трговинско предузеће „Неретва". Бланки долази Марку у посету.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво