Мирис кише на Балкану, 1-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић.Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон Салом, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Сарајево, 1914. године, неколико дана пред долазак престолонаследника Фердинанда. Мама Естера припрема старо сефардско јело сунгату и, кћерки Бланки приповеда причу о доласку јевреја-сефарда на Балкан. Најмлађа кћерка Рики силно жели да похађа часове балета, Нина је власница салона шешира у којем јој помаже Клара, док је Бука заљубљена у доста старијег власника антикварнице Давида. У његову радњу често свраћа млади Данијел који је заљубљен у Буку. Давид говори Буки да је за њу боље да се уда за Данијела. Бука позива Данијела да дође код ње и њене породице на вечеру. Данијел је тада запросио Буку и она је пристала да се уда за њега, али је касније мајци признала да не воли Данијела већ Давида.

Следеће јутро, Данијел долази по Буку да је води на дочеки Франца Фердинанда на Апеловом кеју. И остале сестре, узбуђене, спремају се за ту велику светковину...

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић, Синиша Убовић.и други.

Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво