Читај ми!

Вирџина, филм

Радња филма се одвија крајем 19. века, у једном забитном селу Книнске крајине. Породице без мушког потомства сматране су уклетим и осуђеним на пропаст.

Да би се спасле проклетства, те породице су једно од женске деце проглашавале "вирџином", тј. мушкарцем, скривајући истину као породичну тајну.

Филм прати причу једне такве породице. Тако и Тимотије, поглавар своје породице, одлучи да његова најмлађа кћи постане вирџина именом Стеван. Девојчица расте као дечак, од првих корака навикавана да поништи све женско у себи. Но, кад уђе у прво дјевојаштво заљуби се у младића..

Улоге: Марта Келер, Миодраг Кривокапић, Андријана Виденовић, Ина Гогалова, Слободан Миловановић, Слађана Бебић, Игор Бјелан...
Сценарина и режија Срђан Карановић

Марта Келер је за улогу Стевана, добила награду Европске филмске Академије (Феликс) за најбољу споредну улогу. Југословенска кинотека је, у складу са својим овлашћењима на основу Закона о културним добрима, 28. децембра 2016. године прогласила сто српских играних филмова (1911-1999) за културно добро од великог значаја. На тој листи се налази и филм "Вирџина".

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво