Читај ми!

Цват липе на Балкану, 6-13

Шта се догодило са сестрама Салом 20 година после Другог светског рата? Серија „Цват липе на Балкану“ је снимљена по трилогији Гордане Куић и хронолошки се надовезује на први роман „Мирис кише на Балкану“, по којем је такође снимљена серија. Радња серије „Цват липе на Балкану“ смештена је у поратни Београд, од 1945. до половине 60-их година. То је прича о породици Кораћ која покушава да сачува традиционалне вредности, али и да се прилагоди новом времену. Серија прати одрастање Инде Кораћ, њену младост, пријатељства и љубави.

Суђења Кораћевих са Грдићима око проблема у заједничком стану, стално се понављају, али овај пут спор добија Рики. Душан помаже Рики да добије пасош и визу за Америку. Пред одлазак на пут, Рики води Инди у позориште где она упознаје младог глумца Синишу Соколовића.
Мајор Спасић враћа се са вишегодишње робије на Голом отоку.

Улоге тумаче Наташа Нинковић, Весна Станојевић, Војин Ћетковић, Слободан Ћустић, Раша Буквић, Паулина Манов, Невена Ристић, Тијана Чуровић, Јаков Јевтовић, Маријана Пејатовић, Наташа Марковић, Предраг Смиљковић, Нина Јанковић, Дубравка Стојановић, Вања Милачић, Александар Срећковић, Бранка Пујић, Дара Џокић и други. Редитељ је Иван Стефановић, а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво