Читај ми!

Пси лају ветар носи, 2-11

Хумористичка играна серија, по жанрку комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном,контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда. Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Све његове „пословне“ прилике су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу. Често је непромишљен и зато упада у бројне проблеме и неприлике.

Уништити панталоне боје трула вишња, које је носио у крађи надгробних бисти - мисао је која опседа Ставру у рано недељно јутро. Док се правда својој жени Гроздани, седа у кола са Развигором и шураком Гостимиром и одлазе да договоре "бизнис аранжман" са озлоглашеним циганином Слађаном.

Гладиола, који је једини завршио у притвору због крађе, излази на слободу и доноси одлуку да окрене други лист, престане да финансира своју незахвалну фамилију.
У жељи да се пред Виолетом покаже у бољем светлу, Ставра одлучује да набави вијагру. У комичној сцени у апотеци, док Ставра потура Гостимира као конзумента вијагре, они бивају сведоци оружане пљачке, у којој несрећни Гостимир извлачи најдебљи крај, а Ставра излази као херој...

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други. Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић. Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво