Читај ми!

Мирис кише на Балкану, 14-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице сефардских Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Рат се ближи крају. Код Бланки и Марка долази гост којег нису очекивали-Милош Ранковић. Он је тешко болестан и дошао је само да би се распитао о Рикиној судбини. У селу Грбавче комшија долази код породице код које Рики живи и говори им да се нека војска приближава селу и да морају да се склоне. Сви крећу у збег, али Рики одбија да крене. Недуго затим, одред љотићеваца долази и Рики схвата да сумњају да је комунистички шпијун. Један од љотићеваца наређује да је убију. Рики спашава један поручник, некада благајник у Народном позоришту, који сакрива Рикин прави идентитет. Милош на самрти у сузама признаје Марку да је само Рики волео и да жали што је барем још једном неће видети. Вест о Милошевој смрти стиже и до Рики. У Италији, Диди се верила са америчким инжињером Клифом Мортоном. Ускоро Диди, њен брат, Клара и Клиф одлазе у Америку. Рики стиже у ослобођени Београд и одлази код Бланки и Марка. Тада сазнаје да за смрт Буке и њене деце. Неколико година касније, Бланки, Рики и Вера одлазе на сефардско гробље у Сарајеву, на чијим рушевинама не проналазе гробое својих најмилијих.

У главним улогама Мирка Васиљевић,Александра Бибић ,Синиша Убовић , Марија Вицковић , Тамара Драгичевић , Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић,Игор Дамјановић и други

Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић
Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво