Мирис кише на Балкану, 7-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице сефардских Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Марко предлаже Бланки да јој изнајми стан, што она, мимо противљења своје породице, прихвата. Рики стиже у Париз и почиње са напорним вежбама у Легатовом студију, мада све време пати за кућом. Нина је ускратила Бланки последњу плату у салону због одласка од куће. Марко је теши и обећава да ће се он одсад бринути о њој, али је уједно и моли да се помири са сестром. Рики упознаје господина Хигинса, власника познате балетске трупе из Лондона, који јој је, одушевљен њеном игром, понудио ангажман. Рики пристаје уз обећање да ће доћи тек након годину дана, кад одужи дуг Народном позоришту што су је послали у Париз. По повратку у Београд на станици је чека Милош. Рики му је испричала о понуди коју је добила за Лондон. Дан касније, наступа у чувеном балету „Лабудово језеро". Почетак представе је сјајан, али изненада, у сред једне сцене, Рики је пала. Неколико лекара поставља различите дијагоне, те Рики одлучи да оде у Загреб код доктора Баруха. Тамо је чека брат кога дуго није видела. Код доктора Рики сазнаје болну истину-кости су јој слабог састава и никада више неће моћи да игра балет. Сломљена, враћа се у Београд где је сачекује јој лоших вести: више није на платном списку Народног позоришта а Милош не одговара на њене позиве. Рики одлази у његов стан и тамо затиче његову супругу. Не знајући куд даље, Рики се враћа породици Салом у Сарајево.

У главним улогама Љиљана Благојевић, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Синиша Убовић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.
Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић

Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво