Мирис кише на Балкану, 6-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице сефардских Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Рики је очајка јер из Милошевог писма сазнаје да му је супруга поново у другом стању. Бланки је саветује да отпутује на море и покуша да заборави Милоша. Бланки наставља да се виђа са Марком. Његова породица је не прихвата. Због тога Бланки напушта Сарајево и одлази у Париз у посету Клари и њеној деци. По доласку сазнаје да је Кларин муж Иво отишао у Милано и да им се није јавио три месеца нити је послао новац за децу. Бланки код Кларе упознаје богатог власника салона Франца Лачтетера са којим излази на вечеру. Он је понудио Бланки, да уз новчану накнаду, проведе са њим годину дана. Бланки је то одбила. Убрзо са Кларом и њеном децом одлази у Милано где проналазе Иву у кући једне богате госпође. Иво даје новац Клари да се смести у хотел уз обећање да ће их брзо посетити. Пошто то није учинио, Клара га проналази у бироу у којем ради. Иво јој говори да је он немирног духа и да је њихов заједнички живот немогућ. Даје новац Клари и она са Бланки и децеом одлази у Словенију. Иво долази за њима и доноси папире за развод брака. Бланки се враћа у Сарајево. Рики је и даље на мору, у Дубровнику. Среће Драгуа који јој понуди да наступи на Страдуну, са уличним свирачима. На крају једног наступа, појављује се Милош. Долази до још једне жуче расправе, после које Рики није начисто да ли да обнови или не везу са Милошем. Бланки у Сарајеву посећује Марка у његовом предузећу. Након помирења одлазе заједно на кафу а потом и у његов стан где су провели ноћ заједно.

У главним улогама Љиљана Благојевић, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Синиша Убовић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.

Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић

Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво