Мирис кише на Балкану, 4-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија урађена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Радост и туга обележавају свакодневицу главних јунакиња. Женски део породице договара се како да се обезбеди новац потребан за одлазак Рики у Беч која заједно са Кларом, возом одлази на далек пут. Готово у исто време Бука се враћа код родитеља, јер Данијел мора на психијатријско лечење. Бланки одлази да се види са Марком, али он јој уместо очекиваних изјава, говори да морају да се растану и да не жели да се жени. Рики на крају добија ангажман у Народном позоришту у Београду, а Бланки која је прати у великом граду није ни свесна да ће јој нови живот донети и нову љубав.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.
Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић

Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн". 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво