Мирис кише на Балкану, 2-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Овације окупљених на дочеку престолонаследника Франца Фердинанда прекида пуцањ.Нина, Бука и Данијел не успевају да се ишчупају из пометње која је настала. Бланки је у маси света изгубила Рики. Убрзо цела породица крећу у потрагу за њом. У кући остаје Бланки како би била уз Нона Лијача, којем није добро. Породица се након неуспеле потраге забринута враћа кући, али ускоро се појављује Рики која прича о свему што је проживела пробијајући се кроз масу уплашеног света. Ноно Лијач, схвативши да су ипак сви на окупу, спокојно умире у својој столици за љуљање. Након његове сахране почиње и Први светски рат. Исак мора да оде у аустроугарску војску. Беда и немаштина увукла се у дом Саломових са првим ратним годинама. Упркос свему, Шкоро се и даље удвара Нини, а Бланки среће у дућану Марка, који је платио њене намирнице, јер због кризе трговац не даје више робу на вересију. Пролази неколико година и Исак се враћа кући и Бука коначно може да се уда за Данијела. На прослави венчања Шкоро саопштава Нини да наредног дана и он мора отићи у војску, а Бланки и Мирко први пут воде директнији разговор. Бука и Данијел селе се у нови стан. Нина добија писмо од Шкора, али преко Естере, која јој замера на вези са човеком друге вере.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Јелисавета Саблић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.
Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић

Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво