ТВ театар – Лимунација

Народно позориште Ниш гостовало је у Звездара театру са представом Лимунација, насталoм по тексту Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића. Ову комедију Душан Ковачевић је написао пре четрдесет година по мотивима приповетке Стевана Сремца Лимунација на селу.

Представа преиспитује наш менталитет и приказује све тешкоће када у друштву долази до неких промена. Реч је о времену настајања напредних идеја Светозара Марковића и руских просветитеља у другој половини деветнаестог века. С једне стране је конзервативна средина, а с друге, нове идеје. Сремац је био прилично конзервативан и неговао је ригидан однос према променама, што је присутно и у његовој Лимунацији. Душан Ковачевић у свом комаду, написаном по мотивима Сремчеве приповетке, указује на страх од промена и неспремност за њих, као највећи проблем сваког друштва.

Играју: Дејан Цицмиловић, Драгана Јовановић, Данило Петровић, Александар Маринковић, Александар Михаиловић, Сања Крстовић, Драгослав Савић, Мирослав Јовић, Стефан Младеновић, Мирољуб Недовић, Марко Павловски, Марјан Тодоровић, Катарина Митић, Катарина Арсић, Урош Милојевић и Дејан Гоцић.
Редитељ и сценограф: Небојша Брадић
Композитор: Зоран Ерић
Уреднице емисије ТВ Театар: Тамара Барачков и Ранка Јакшић
Режија и адаптација емисије: Андреа Ада Лазић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво