Зверињак, филм

Драма која се одиграва почетком деведесетих година прошлог века, у једном српском селу близу обале Дрине. То је сведочанство о моралном и историјском распаду једне земље, смештено у средину издвојену од урбаног живота и лоцирано у поднебље у којем владају специфична правила и односи међу људима.

Срна, кћер Страина, најмоћнијег човека у селу, обећана је за жену Јовану, сину сеоског шумара Тадије. Тадија за узврат Страину омогућава да се бави ловокрађом и бесправном сечом сеоских шума. Иако између Срне и Јована постоји привлачност они ипак не желе да уђу у брак из интереса који њихови очеви покушавају да им наметну.

Изненада, у село се враћа бивши шумар Петар, који је седам година провео у затвору због убиства старијег Страиновог сина. Петар долази да пронађе Анђу, жену коју је волео док је живео у селу. Петров повратак покреће гомилу догађаја у животима главних јунака ове приче наговештавајући њен неизвестан крај..

Улоге: Никола Ристановски, Миодраг Крстовић, Танасије Узуновић, Иван Ђорђевић, Бранка Шелић, Маријана Пејатовић, Младен Совиљ, Александар Ђурица, Игор Дамњановић, Нада Шаргин...
Редитељ: Марко Новаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво