Ране, филм

Филм посвећен генерацијама рођеним после Тита прати судбину двојице дечака, Пинкија и Швабе, који одрастају у Новом београду, у периоду 1991-1996. Детињство главних јунака детерминисано је санкцијама, ратом и криминализацијом читавог друштва, који удружени стварају сасвим нов систем вредности.

Као и многи њихови вршњаци, Пинки и Шваба већ са четрнаест година улазе у свет криминала, прихватајући вредности Србије из тог периода, екс-комунистичке заједнице у хипер-транзицији, која, због рата и санкција, подсећа на театар апсурда.

Идоли главних јунака су познати београдски криминалци и ТВ шоу „Пулс асфалта". Пинки и Шваба маштају да једног дана гостују у својој омиљеној емисији и труде се, злочинима, да то заслуже.
Након што успевају у томе, њихов успон у свету криминала се прекида међусобним сукобом. Шваба испаљује пет метака у Пинкија, несвестан тога да свог најбољег пријатеља рањава у иста она места у која је Христ рањен две хиљаде година раније.
Пинки успева да преживи и након извесног времена бежи из болнице, те позива свог пријатеља на помирење. Помирење је више него ужасно - рањени дечак треба свом другу, по неписаном правилу, да направи пет потпуно истих рана како би се пријатељство обновило.

Главне улоге тумаче Душан Пекић, Милан Марић, Драган Бјелогрлић, Бранка Катић, Мики Манојловић, Данило Бата Стојковић, Горица Поповић, Весна Тривалић.
Режија (1998): Срђан Драгојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво