Фабрика шећера, 1-4

Борис Миљковић,осведочени и награђивани креативац, аутор „Рокенролера“, тв филмова „Руски уметнички експеримент“ и „Шумановић-комедија уметника“, 2016. године, после три деценије, поново је за гледаоце РТС-а спремио „нову игру“ - документарну тв серију- својеврсни телевизијски експеримент „Фабрика шећера“.

Документарна серија "Фабрика шећера" је приватна историја једне земље које више нема. Истовремено, то је и прича о једном необичном месту и људима који су га обележили.

Од приповедачевог оца Петра (који је на много начина повезан са судбином Египта и Југославије, као и са кућом у којој се данас налази амбасада Републике Србије у Каиру), преко самог приповедача (Борис Миљковић) који се затекао у тој истој кући 1991. године (на почетку распада Југославије), све до каирских пријатеља приповедача и њихових искуства, у којима су и Египат и Југославија важне станице на животном путу.

ТВ серија "Фабрика шећера" пројекат је Културно-образовног програм РТС-а. Реализацију пројекта помогла је амбасада Републике Србије у Каиру.
Сценарио, режија и нарација: Борис Миљковић
Учествују: Махмуд, Нада Дугоњић-Холт, Светлана Тодоровић, Рашко Миљковић, Драган Бисенић, Маја Сорић, Иван Ивековић, Адам Хенеин, Хани Сабет, Ниша Сурсок, Хана Ради, Хасан.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво