Предраг Мики Манојловић, ТВ фељтон

Глумац Предраг Мики Манојловић (1950) рођен је у породици позоришних глумаца Ивана и Зорке Манјловић у Нишу. По завршетку Филмске академије почиње да игра у позоришту а убрзо следе и улоге на „великом“ и „малом“ екрану. Почетак телевизијске каријере обележиле су улоге у култним серијама „Отписани“ и „Грлом у јагоде“. Након филма „Подземље“ који је режирао Емир кустурица, почиње да снима и у иностранству.

У овој емисији ТВ фељтона Предраг Мики Манојловић прича о свом пореклу, својој породици, улогама које је одиграо у позоришту и на филму, сарадњи са најпознатијим редитељима. Гледаоци ће такође моћи да виде инсерте из бројних позоришних представа и филмова у којима је играо:"Молијер", „Хамлет у подруму", „Калигула", „Злочин и казна", „Хрватски Фауст", „Ричард III", „Зашто је пуцао Алија Алијагић", „Нешто између", „У раљама живота", „Отац на службеном путу", „Подземље", „Туђа Америка", „Само једном се љуби", „Ране"....

Предраг Мики Манојловић добитник је значајних домаћих и иностраних филмских и позоришних награда. За заслуге у области позоришта и филма у југоисточној Европи, 2011. године је проглашен за почасног доктора Европске филмске академије, а 2017. године додељен му је француски Орден уметности и књижевности у рангу витезова.

Ауторке Оливера Милошевић и Ана Марија Роси

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво