Живот у окупираном Београду 1941-1944: Култура под окупацијом, 5-7

У овој епизоди документарне серије Живот у окупираном Београду 1941-44, биће речи о културном животу у Београду под окупацијом.

 Живот у окупираном Београду 1941-1944: Култура под окупацијом, 5-7 Живот у окупираном Београду 1941-1944: Култура под окупацијом, 5-7

Немачка окупациона власт се од почетка трудила да обнови културни живот у престоници, пре свега из својих интереса. У Београду је било смештено око тридесет хиљада немачких војника и официра, а сви они су имали и културне потребе. Током окупације Београд је често угошћавао немачке оркестре и глумце. Приказивани су немачки и италијански филмови. Цене улазница су биле више него прихватљиве, тако да су биоскопске сале често биле испуњене. Појава, бројност и активности аматерских позоришта током окупације представљају посебан феномен.
О наведеним изборима и дилемама, о феноменима културног живота под окупацијом говоре: Бреда Калеф, Бранислава Ристовић, Јосеф Жамбоки, др Наташа Милићевић, др Александар Стојановић, др Раде Ристановић, др Радмила Радић, др Бојан Ђорђевић, др Маја Васиљевић и Душан Нокодијевић.
Сценарио и режија Ненад Милошевић

 

Реприза , 24. октобар у 00:22 и 08:01

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво