Филм и његово доба: Развод, Асгар Фархади, 1-4

Шта се дешава иза кулиса филма? Како се редитељ носи са звездама и његовом или њеном екипом? У којем друштвеном и политичком контексту настаје филм и да ли то утиче на само дело? Ова свеобухватна документарна серија под називом Филм и његово доба тежи да реши та и многа друга питања.

Серијал од четири епизоде открива тајне и историјске контексте култних филмова, иновације њихових редитеља и епохе коју приказују. У свакој од епизода представља се други редитељ и филм, уз ексклузивне интервјуе са ауторима, протагонистима и филмским историчарима, како би се представио свеобухватни поглед на реализацију дела. Са сјајним смислом за естетику и опсежним приказом сваког остварења, Филм и његово доба представља режисере и њихова класична остварења, као што су Дискретни шарм буржоазије Луиса Буњуела, Развод Асгара Фархадија, Мамица Ксавијеа Долана и Мустанг Дениз Гамзе Ергувен.

Две године након снимања филма Развод, и глумци и редитељ и даље су веома посвећени свом остварењу, филму који је освојио небројене награде и позитивне критике - како на међународном нивоу, тако и у својој домицилној земљи, Ирану. Асгар Фархади не избегава политичка питања, наглашавајући важност останка у својој земљи, чак и ако то подразумева прихватање цензуре.

 

Реприза  , 16. октобар у 04:35 и 12:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво