Читај ми!

ТВ Београд : Време нетрпељивих: Борбени реализам социјализма

Књига Време нетрпељивих је политичка историја великих држава Европе од 1919. до 1939. године, док је телевизијски серијал посвећен уметничким кретањима у историји уметности између два светска рата.

       ТВ Београд : Време нетрпељивих: Борбени реализам социјализма ТВ Београд : Време нетрпељивих: Борбени реализам социјализма

Велика битка раздобља, битка између слободе човека и владања човеком, вођена је преко уметности и поводом уметности, без обзира на то да ли су сликари, вајари и књижевници хтели да политички буду на нечијој страни. У овој револуцији предњачиле су ликовне уметности. Прекретница је у првим деценијама 20. века, у годинама између 1905 и 1910, између Јесењег салона фовиста и првог апстрактног платна Василија Кандинског. Ликовне уметности су већ ишле новим стазама када је избио Први светски рат, а нови приступ већ су усвојили многи уметници и створили значајна сликарска и скулпторска дела. Ту су били: Василиј Кандински, Пабло Пикасо, Паул Кле, Марк Шагал, Анри Матис, Едгар Дега, Жорж Брак, Франц Мари, Аугуст Маке и многи други.

 

Реприза , 04. октобар у 01:20 и 09:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво