Камера је присутна: Живот (је) игра

У четвртој епизоди уметничког документарног серијала Камера је присутна, улазимо у свет модерног авангардног циркуса. Филм о Циркобалкана колективу и истоименом фестивалу савременог циркуса, заправо је прича о необичним судбинама покретачима овог узбудљивог театарско-циркуског покрета, који је настао преко уличних перформанса.

Екипа ТВ серије је пратила осниваче Циркобалкане - Владану, Милана, Ирену и Николу током деветог издања фестивала одржаног у септембру 2021. године, у Београду. Филм обсервира идеје, филозофију, навике, али и породични живот у циркуској трупи уз осврт на ране почетке овог уметничког колектива, који скоро пола године живи авангардно, на путу, ван класичне куће, дакле на точковима, у камп приколицама и шаторима. У овом филму, о нашим јунацима се поред тог аспекта њиховог живота открива и једна сасвим друга димензија. Она разбија предрасуде о циркузантима, термину који се пречесто медијски експлоатише када се жели описати нешто неозбиљно и пуко забављачко, иако је циркус форма која се у Русији и Француској већ више од сто година третира као елитна уметничка дисциплина.

Директор фотографије је Давид Павлашевић, монтажер и косценариста Стеван Лунг. Режију, продукцију, сценарио, потписује Грегор Зупанц по идеји главне уреднице серијала Оливере Панчић.

 

Реприза , 26. август у 03:00 и 11:00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво