Креатори серија: Више од игре

45 година ТВ серије Више од игре Градина је варош у Србији, среско место још од обреновићевских дана. А варош у Србији, зна се: чаршија са сто дућана, гимназија, пет механа и апсана!...

 Градина је три пута горела, па опет, ево ту су: гимназија са соколаном, две цркве, стара и нова, начелство и примиритељни суд, основан давно, барабар с државом да мири и кроти увек кавгажне Градинаре и нагони их да штују власт и поредак. Ове речи су те, 1977. године, отвориле прву епизоду серије Више од игре. Серије коју је написао велики драмски писац, уредник и професор Слободан Стојановић, а режирао тада млади и перспективни Здравко Шотра. Била је то прва играна серија Телевизије Београд у колору, али време је показало, девет епизода о становницима Градине у деценији пред Други светски рат постаће и много више од тога - прича о нашем друштву у малом, култна серија и инспирација за неке савремене ТВ серије.
У емисисји учествују: Здравко Шотра, редитељ, др Ратко Божовић, социолог, др Предраг Марковић, историчар, ФМК и др Александар С. Јанковић, професор историје филма, ФДУ.
Уредник и сценариста Лидија Божић
Директори фотографије: Сима Дмитрић и Бојан Маројевић
Монтажер Милан Крстески
Редитељ Иван МилановиЋ

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво