Студио 6: Отомо Јошихиде и Пол Нилсен - Лaв

У оквиру серијала живих концертних наступа у највећем студију Радио Београда, 18. маја 2016. године, изведен је концерт организован са Удружењем Самоорганизација и Ринг Ринг фестивалом.

Отомо Јошихиде је легендарни јапански композитор и мултиинструменталиста, који је постао познат на интернационалној сцени као лидер експерименталног рок бенда Ground Zero. Активан је у различитим жанровима од слободне импровизације до нојза, џеза, авангарде и савремене уметничке музике. Норвешки бубњар Пол Нилсен-Лaв, у својим раним четрдесетим годинама стекао је статус култног бубњара европске фри-џез сцене, највише захваљујући виртуозном, а уједно и фуриозном стилу свирања. Репутацију је од почетка миленијума градио као члан поставе The Thing, са саксофонистом Матсом Густафсоном и басистом Ингебригтом Хакер-Флатеном, да би током година све више сарађивао и са другим музичарима и поставама.
Сарадња Јошихидеа и Нилсен-Лaва је енергични еликсир, пун снаге, али и изузетних детаља који ови вансеријски импровизатори спроводе на радост љубитеља овог музичког правца.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво