Арт зона: 58. октобарски салон

Први пут под називом Београдско бијенале, овогодишњи 58. Октобарски салон, првобитно је требало да буде отворен 19. септембра 2020. године. Због пандемије је одложен за ову годину и отворен је 25. јуна.

Кустоси овогодишњег Октобарског салона, измештеног из године и годишњег доба у којем је требало да буде одржан, јесу Италијани Иларија Марота и Андреа Бачин. Наслов, односно тематски оквир Сањари, био је довољно широк како би се унутар њега објединили разнолики ставови о савременом свету, пре свега млађих уметника. Тако 58. Октобарски салон, који ће трајати до 22. августа, а који се одржава на више локација широм Београда, обухвата 140 остварења 63 аутора из различитих земаља, укључујући Србију.

У емисији Арт зона, о концепцији Сањара говоре кустоси Иларија Марота и Андреа Бачин, а о својим радовима домаћи и инострани уметници: Дејвид Хорвиц, Надежда Кирћански, Ненад Гајић, Клаудија Конт, Сања Ћопић, Хана Милетић, Симон Бертуци и Симон Трабуки - чланови групе Инверномуто, затим, Марија Аврамовић, Вук Ћук, Игор Симић, Макс Хупер Шнајдер.

Реприза 27.07.2021. у  03,00 и 11,00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво