Читај ми!

ТВ фељтон: 66. Стеријино позорје

Наш најзначајнији фестивал националне драме, Стеријино позорје, одржан је од 18. до 26. јуна у Новом Саду, 66. пут. Приказано је десет представа у главном програму, три у међународној селекцији Кругови, и две продукције у програму Друга сцена. Поред позоришта из Србије, у програм селектора Миливоја Млађеновића, била су укључена и дела из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Стеријино позорје је увек било огледало продукције националне драме, пресек стања ствари. Амбициозан и преовлађујуће уметнички вредан такмичарски програм, у околностима пандемије, са једне стране је потврдио тезу да је позориште највиталније у кризним временима, да је потреба за театром тада најизраженија. Са друге стране, овогодишњи фестивалски програм је наметнуо чињеницу кризе савременог домаћег драмског текста. Од десет представа, само су три настале на основу савремених дела, при чему су два више ауторски пројекти, него класични драмски текстови, а чак пет представа је настало према драматизацијама романа.
У емисији учествују Мирослав Мики Радоњић, директор Стеријиног позорја, писци Владимир Табашевић, Филип Грујић и Олга Димитријевић, редитељи Андраш Урбан, Татјана Мандић Ригонат, Милан Нешковић, Дејан Пројковски, Југ Радивојевић, Кокан Младеновић и Златко Паковић, и глумци Оливера Баљак, Бранка Катић и Рифат Рифатовић.

реприза, 14. септембар у 03:45 и 11:45

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво