Мира Адања Полак - Ексклузивно: Гардеробер маршала Тита

Таман када помислите да су све приче о Титу и његовој супрузи Јованки испричане појавио се Ђорђе Стојановић који никада никоме није казивао своју причу, а радио је као лични кројач - гардеробер код Брозових од 1970 до 1980. Са Титом и Јованком путовао је у преко 50 земаља.

Ђорђе Стојановић написао је и књигу својих сећања јер радо говори и сећа се многих ситуација у којима је притекао у помоћ пред неочекиване сусрете Тита са званицницима и владарима света Током многобројних посета и путовања, када је требало хитно задовољити захтеве строгог протокола било је доста ситуација у којиме се требало снаћи, а не погрешити. Те детаље можете чути само од оних људи који су скоро невидљиви, а налазе се тако близу оних који одлучују.Увек сам трагала за њима.

У овој емисији ћете имати прилике да се уверите у савршено сређене свеске у којима су записана сва упутства шта се носи у којој прилици и како се обући за посебне церемоније. Тито је веома дрзао то тог протокола. Казивање Ђорђа Стојановића је сведочење човека који је био у неподредној близини Тита и Јованке. Његова соба у хотелима на путовањима била је до њихове. Он их је облачио за све прилике.

Реприза, 08. мај у  08:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво