Биг бенд РТС и Марио Гонци, 2. део

Марио Гонци је рођен 1966. године у Бечу у музичкој породици. Његов отац био је члан Бечке филхармоније, уз чију је музику Гонци одрастао рано испољивши велики музички таленат.

Већ са пет година, Марио почиње да свира бубњеве и клавир. Осам година касније, почиње студије на Бечком конзерваторијуму и од тада улази у кругове светских џез уметника сарађујући са најеминентнијим музичарима попут Едија Локџоу Дејвиса, Бенија Голсона, Џонија Грифина, Боба Берга, Рендија Брекера, Кларка Терија и многих других.

Поставши члан ансамбла саксофонисте Пакита Д‘Ривере, а потом и квинтета чувеног трубача Арта Фармера, у којем проводи четрнаест година, Гонци успешно наступа и снима у Њујорку и широм америчког континента. У Европи се, такође, истакао у разним ансамблима и као водећи извођач у неким од најзначајнијих европских џез састава - Квинтету Бенија Голсона и званичном културном амбасадору Аустрије, интернационалном Вијена Арт Оркестру. За свој рад, Гонци је поред осталих 2001. године добио престижну награду Ханс Колер.

На концерту у Коларчевој задужбини наступио је заједно са Биг бендом РТС-а.

Реприза, 10. април у 08:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво