На веслу прича Душан Недељковић: Све реке теку у десно

Душан Недељковић, некада панкер, радио звезда, ЈАТ-ов стјуарт, блогер и продуцент, данас пре свега писац, објашњава На веслу причом „Све реке теку у десно“ свој однос према реци. А шта ако те река однесе? Иако знаш да пливаш. И да рониш. Иако су те сто пута потопили, а опет си испливао. Непредвидљивост природе је и твоја. Кога ћеш бога дозивати у судњи час?

Кружење у природи засновано је на реципроцитетима, таквог је мишљења и Душан Недељковић, чији је пети роман „Рођени зли" на врховима свих листи бестселера ове године: „Коме нешто даш ти од њега и добијеш. Вода нам даје живот, а ми њој не дајемо ништа сем ђубрета које смо оставили иза нас. Сто посто сам сигуран да су и поплаве нека опомена природе да не будемо баш толико разуларени, да се не понашамо баш толико нехајно према својим животима и према њој самој. Апсолутно немамо свест."

Душан Недељковић, рођен је 1964. године у Београду, је писац. Бивши је стјуарт и звезда блогерске сцене, део екипе „Ритма срца". Објавио је 6 романа. Најгласнији београдски локалпатриота.

Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=c7VwGNavs-g

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Часлав Петровић (DP), Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; менаџер продукције: Слободан Видић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Љубомир Миљевић, Срђан Русић, Јово Чанак; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска управа града Београда - Секретаријат за заштиту животне средине

Подршка: 350.орг и Climate Action Network Europe

Продукција: Удружење „Шта хоћеш" © 2015 - wdoyouw.org

Реприза, 28. март у  04:20 и 12:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво