На веслу прича: Владислава Војновић - Бескрајна енергија на мојој страни

Све је ствар избора јединке. Побећи или остати? Природа или друштво? На реци Нери живи човек, рибе и патке, цео један екосистем. Постоји живот вредан постојања. Ствар твога избора је да га пронађеш. И живот и смисао.

Владислава Војновић осећа панику над стањем животне средине: „Лично ме ужасно срамота јер стално имам утисак да не радим довољно за екологију. Човек мора да има свест да то треба сачувати за нас, за будуће генерације, за здравље свеколико ментално и физичко. А опет не може се постати чудак."

Владислава Војновић, рођена је 1965. године у Белој Цркви, списатељица је, песникиња и сненаристкиња. Објавила је три збирке песама и три романа. Добитница је награде „Стеван Сремац" за 2014. годину за роман „Козје уши", који је и екранизован. Снимила је два филма и једну ТВ серију.

Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=ghFAo3eMJ7s

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Часлав Петровић (DP), Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; менаџер продукције: Слободан Видић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Љубомир Миљевић, Срђан Русић, Јово Чанак; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска управа града Београда - Секретаријат за заштиту животне средине

Подршка: 350.орг и Climate Action Network Europe
Продукција: Удружење „Шта хоћеш" © 2015 - wdoyouw.org

Реприза, 22. март у 00:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво