Мира Адања Полак - Ексклузивно: Сувише дуго траје

Била сам у психијатријској болници „Драгиша Мишовић“, која има дугу традицију у лечењу људске душе.

После годину дана од првог разговора са професором Владимиром Дилигенским, неуропсихијатром, разговарала сам о томе шта сада чинити у ситуацији безвољности, депресије и када су услови живота измењени. Велики број људи долази код њега да се пожали после прележаног ковида-19. Обилази и пацијенте на самој клиници који болују од ковида-19, помаже колегама када се суочавају са умирањем својих колега. Сувише дуго траје пандемија која оставља траг у телу и на људској души.

Врата његове ординације, у којој је провео више од три деценије стално су отворена. Ко год би дошао у ову болницу није био враћен - сада у ситуацији када је помоћ оболелом неопходна. Читава атмосфера у којој живимо ствара озбиљне душевне поремећаје, који се морају лечити као и свака друга болест. Јављање на време код дуготрајније депресије, безвољности и промене понашања може се излечити и човек се враћа у своје нормално стање.

Ситуација у којој живимо није нормална и она изазива различите реакције код различитих људи. Када све прође треба се потрудити да ожиљци буду што мањи, јер немају сви јаке одбрамбене механизме.

Реприза, 06. март у 04:34 и 12:34

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво