Читај ми!

Muzzik video 2020, 10-16

ХИП-ХОП. Као што се може и претпоставити, у предселекцији ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020 фестивала су хип-хоп, реп и треп извођачи бројчано доминирали. Нажалост, огроман број спотова су дисквалификовали текстови, како због бесмислене и немотивисане количине псовки, тако и због нетолеранције, односа према женама и промоције наркотика. О злоупотреби “аутотјун” ефекта да не говоримо. Након прегледа близу 1.000 видео клипова селекционом жирију се рад исплатио јер је у ужој селекцији имао прилике да ужива у духовитости, иронији, бритким коментарима стварности и наравно квалитеним кратким музичким филмовима.

Ајс Нигрутин је у духовитом, ироничном споту "Абу Даби" описао муке селекционог жирија. Алејуандро Буендија (још један алтер-его Саше Антића) у споту "Генг бенг 2020" се бави преиспитивањем судбине члана некада врло успешног састава притиснутог околностима у окрутном свету музичке индустрије. Хумор, иронија и прецизно сецирање мука "обичног човика" у модерним временима јесу алати Војка В. као и аутора видео сингла "Како то". Ветерани су и даље спремни да прате захтеве редитеља што показују, удружено, Едо Маајка и Дино Шаран у видеу "Отров", који говори о личним преиспитивањима. Иако би се рекло да је Сајси Ем-Си сувише млада да би се сећала 80-их, у винтиџ 4:3 ТВ синглу "Југо дете", даје свој коментар "златних" година, као и увек увијен у фину иронију. Аутори спота "И даље" су коначно Сасју вратили у родни град Тузлу, и то у тренутку нове стварности, која са улица брише пролазнике (нажалост не ради се ефектима у пост продукцији). "Дефиниција Ем-Сија'' је видео сингл који на најбољи начин описује став и рад Смоук Мардељана. А из Истре нам стиже кросовер хип- хоп бенд Tacor (као први извођач овог жанра из ових крајева), са атрактивним видео синглом са првог албума "Руке горе". Кеш & Ђаво у колаборацији са Крушевац гетом са видео синглом "Брате мој" пробијају бендовима из централне Србије пут ка регионалној сцени. И на крају селекције се налази "Прави реп", видео спот о ретроспективи каријере Цобија, који доказује да сваки видео спот живи свој живот, без обзира на опус аутора.

Не пропустите прилику да сагледате регионалну сцену кроз серијал MUZZIK VIDEO 2020", и гласате за видео спотове који вам се посебно свиђају на линку amva.muzzik.tv

Фестивал вреднује остварења у музичкој, филмској и видео-продукцији музичком жанровском селекцијом (поп, рок и сродни модерни музички жанрови) и филмско-видеографском струковном наградом. РТС 3 од 1. марта приказује серијал од 16 емисија којима гледаоце упознаје са остварењима изванредне регионалне видео-продукције.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво